Behaaglijk warm water dankzij een zonneboiler

Een zonneboiler produceert warm water door met zonne-energie een geïsoleerd waterreservoir te verhitten. Dit ecologisch verwarmingssysteem zorgt voor behaaglijk warm water, ook als de zon niet schijnt. Je bespaart energie door het water te verwarmen via zonne-energie.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een netwerk aan buizen in een zonnecollector en een goed geïsoleerd opslagvat. De zonnecollector verzamelt energie uit zonlicht en zet deze om in warmte. Het is een beetje hetzelfde principe als fotovoltaïsche zonnepanelen, alleen wordt bij zonnepanelen de energie omgezet naar elektriciteit. Het opslagvat verzamelt de warmte die doorheen de dag opgevangen wordt. Hierin wordt het water voorverwarmt klaar voor gebruik.

Hoe kies je een goede zonneboiler?

De keuze van de soort collector heeft invloed op het rendement. De grootte van je voorraadvat/opslagvat heeft hier geen invloed op. De energiewinst zit in de collector en niet in de capaciteit van je boiler. Bij de keuze van een grotere boiler dan nodig is, krijg je in de zomer de warmte in je boiler niet afgetapt. Je systeem gaat dan vaker stil staan zodat je extra-investering niet zal renderen.

Net zoals bij een warmtepomp is de dimensionering van een zonneboiler uiterst belangrijk. Wij zorgen voor een correcte dimensionering, wat zorgt voor een beter rendement.

Wil u aangenaam warm water via een ecologisch verwarmingssysteem? Dan is een zonneboiler de oplossing! Krijg deskundig advies.
Contacteer ons vrijblijvend