Ventilatie: onmisbaar voor een comfortabel en gezond binnenklimaat

Ventilatie, ook wel 'luchtverversing' genoemd, is het afvoeren van ongezonde verontreinigde binnenlucht en het aanvoeren van verse gezonde buitenlucht. Onze dagelijkse activiteiten in een woning hebben een negatieve invloed op de binnenlucht, denk maar aan koken, afwassen, douchen, zweten, slapen, etc...

Slecht ventileren is ongezond

Verontreinigde lucht moet worden afgevoerd, zodat we de lucht fris en gezond kunnen houden. Slecht ventileren is ongezond en kan zelfs gevaarlijk zijn. Voorkom schimmels, huismijten en voorkom allergische reacties, hoofdpijn, astma,... door het vrijkomen van schadelijke stoffen. Zorg voor voldoende ventilatie en zuurstof.

Goed ventileren is gezond

Goed ventileren betekent continu - 24 uur per dag - ventileren. Het volstaat dus niet om even het raam open te zetten. Door een constante toevoer van verse buitenlucht onstaat een goede binnenluchtkwaliteit.

Hoe kies je het juiste ventilatiesysteem?

Om uw woning te ventileren heeft u de keuze uit 4 ventilatiesystemen:

  • natuurlijke ventilatie: systeem A en systeem B, waarbij de ventilatie gedreven wordt door de drukverschillen door de wind of temperatuursverandering.
  • mechanische ventilatie: systeem C en systeem D, waarbij de ventilatie ontstaat door de werking van een (elektrische) ventilator.

Wij raden het meest duurzame ventilatiesysteem: systeem D aan, waarbij de warmte van de warme binnenlucht onttrokken wordt en overgegeven wordt aan de koude buitenlucht.

U wil een gezond binnenklimaat en verse lucht in uw woning voor u en uw gezin? Dan is een constante ventilatie onmisbaar!
Contacteer ons vrijblijvend